Σύνδεσμοι

2023 09 11 11 28 2023 09 07 afisa

 

Τερζητάνου Λευκοθέα, Eισαγγελέας Aνηλίκων Θεσσαλονίκης

Επεξήγηση και ανάλυση των όρων: παραμέληση ανηλίκου και παιδική κακοποίηση. Η θεσμική υποχρέωση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τον εντοπισμό και την αναφορά-καταγγελία περιστατικών κακοποίησης/παραμέλησης.

παρουσίασηvideo

 

Κουφονικολάκου Θεώνη, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Πρωτόκολλο αναγνώρισης και τρόποι διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης - παραμέλησης παιδιού. Αποδοχή της διαφορετικότητας και οικοδόμηση συμπεριληπτικών συστημάτων εκπαίδευσης.

παρουσίασηvideo

 

Αγγελίδης Παναγιώτης, Αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αστυνόμος Β’ του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων

Πληροφόρηση για την πρόληψη και την καταπολέμηση φαινομένων εγκληματικότητας εις βάρος ανηλίκων. Οδηγίες για την προστασία των ανηλίκων που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, το διαδίκτυο και την παιδική κακοποίηση. Η σχέση της νεανικής παραβατικότητας με το σχολείο και την οικογένεια. Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης επιθετικών συμπεριφορών. 

video

 

Ζαχαρτζή Ναταλία, Επιστημονική Διευθύντρια, Κοινωνική Λειτουργός των «Κέντρων Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Δήμου Θεσσαλονίκης-ΟΚΑΝΑ Σείριος»

Η έννοια της Πρόληψης και ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε αυτήν. Οδηγίες για την εφαρμογή προγραμμάτων Πρόληψης (ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, εφήβων, παιδιών) για τη σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου.

παρουσίαση - video

 

Δαλαμπύρα Ελισάβετ, Νομικός, Στέλεχος του αυτοτελούς Γραφείου Νομικής Υποστήριξης της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας 

Ενημέρωση για νομικά θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και πνευματικής ιδιοκτησίας στο εκπαιδευτικό σύστημα.

παρουσίαση - video

Ο ιστότοπος της Διεύθυνσης χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Περισσότερα