Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Η εφαρμογή των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία με όσο το δυνατό περισσότερη συνέπεια και αποτελεσματικότητα έχει ένα πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην παιδική όσο και στην ενήλικη ζωή των μαθητών/τριών σας.

Η παραμικρή πρόοδος των παιδιών στα μεγάλα θέματα της Αγωγής Υγείας [ψυχική υγεία, συναισθηματικές & κοινωνικές δεξιότητες, πρόληψη επιθετικότητας και εξαρτήσεων, διαφυλικές σχέσεις, αποδοχή της διαφορετικότητας, υγιεινή διατροφή & φυσική άσκηση, αποφυγή ατυχημάτων?], θεωρείται πλέον απαραίτητη για να ξεπεραστούν μελλοντικά οι αρνητικές στατιστικές πρωτιές του μαθητικού πληθυσμού (υποκινητικότητα, παχυσαρκία, ατυχήματα, συγκρούσεις, εξαρτήσεις, έλλειψη εμπιστοσύνης, ενσυναίσθησης και συνεργασίας ).

Στα εκπαιδευτικά εργαλεία της ιστοσελίδας της Αγωγής Υγείας (α΄ συνημμένο) http://dipe-a.thess.sch.gr/dipea/index.php/2015-09-28-19-43-37/2015-09-28-19-44-48 υπάρχει πρόσβαση στις δραστηριότητες για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα στο γραφείο της Αγωγής Υγείας υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη μορφή όπως: «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» - «77 δραστηριότητες για τη σχολική βία» - «Πρόληψη του Εκφοβισμού και της Βίας στο Σχολείο [ΕΨΥΠΕ]» - «Εθελοντισμός Όλοι Μαζί» - «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες» - «Κάπνισμα και Αγωγή Υγείας» - Πρώτες Βοήθειες [Βιωματικές προσεγγίσεις 2010) ? «Ορθοσωμία & Πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων» και πολλά άλλα (β΄ συνημμένο).

 

Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας

Τομπούλογλου Ιωάννης 

 

Δείτε το υλικό εδώ....

Ο ιστότοπος της Διεύθυνσης χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Περισσότερα