Στις 25-1-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Παρατηρητηρίου της σχολικής βίας της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί σειρά διαλέξεων / συζητήσεων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αντιδημαρχίες Παιδείας για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των συγκρούσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Δικτύου πρόληψης θα είναι στη διάθεση των σχολικών μονάδων σε περιπτώσεις αντιμετώπισης και διαχείρισης δύσκολων προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών (προγραμματισμένες επισκέψεις, συμβουλευτική, εξατομικευμένες παρεμβάσεις και υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων).

Στις 27-1-2016 πραγματοποιείται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς και ώρα 12.00 ? 14.00 επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών που ανήκουν στην Ομάδα Δράσης Πρόληψης (ΟΔΠ) των σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων κου Τσιπούρα Στυλιανού, κας Σουσαμίδου Αικατερίνης και του Υπευθύνου ΠΟΔΠ Σχολείων Καλαμαριάς κου Τομπούλογλου Ιωάννη. Στο σεμινάριο θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο από το Κέντρο Πρόληψης ?Ελπίδα? που θα εστιάσει σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επεξεργαστούν και να συζητήσουν πραγματικά περιστατικά ενδοσχολικής βίας και να διερευνήσουν αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισής τους.

Συνιστάται η παρακολούθηση του σεμιναρίου από τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικούς από κάθε σχολική μονάδα

Πίνακας ΟΔΠ Καλαμαριάς

 

Ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας & συντονιστής του Δικτύου Πρόληψης

Τομπούλογλου Ιωάννης  

Ο ιστότοπος της Διεύθυνσης χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Περισσότερα